Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Как да направите така, че малката кухня да изглежда по-широка

Как да направите така, че малката кухня да изглежда по-широка

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Преобразете кухнята

Преобразете кухнята


Къде прекарвате повечето си време когато сте в къщи? Ако и вашето семейство е като повечето, вероятно това място е кухнята. Независимо колко широка е кухнята, тя никога не се оказва достатъчно голяма. Събаряне на стените между кухнята и другите стаи, инсталиране на прозорци над мивката на нивото на плота около нея, добавяне на островче в средата с място за столове и място за приготвяне на храната – ето няколко идеи за това как да направите тясната кухня да изглежда голяма.Разбира се, не е нужно да реализирате всички от тях. Всяко едно от тези предложения може да направи огромна промяна.
Обзавеждане на кухнята

Обзавеждане на кухнята


Създайте повече място за складиране, за да си направите по-големи площи с празно пространство. Инсталирайте основен шкаф с рафтове вътре. Складирайте най-често използваните си принадлежности в удобния шкаф. Когато рафтовете се издърпат, лесно можете да достигнете всяко нещо, поставено вътре, дори и в дъното на шкафа.
Преобразете шкафовете. Добавете стъкло на предната страна на вратичките им. Това отваря пространството и то изглежда по-голямо, освен това създава впечатлението, че разстоянието до тях е по-голямо.
Добавете светлина. Обмислете поставянето на лампички под кухненския плот, така кухнята ще изглежда по-голяма. Също, използвайте светли цветове за плотовете и шкафовете.
Съдайте височина с тънки и дълги шкафове. Нека те да стигат чак до тавана. Или можете да ги поставите стъпалообразно. Оставете един много висок шкаф и след това до него поставете редица от такива с все по-малка височина. В празното пространство над ниските шкафове можете да сложите декоративни аксесоари, панери с плодове, чайници и т.н. Рядко използваните си скъпи прибори за сервиране можете да поставите във високия шкаф, където трудно се достигат.
Внесете екстериора вътре. Където е възможно това- уголемете прозорците. Нека слънчевата светлина и свежия въздух от вън да влезне и във кухнята.
Модернизирайте кухнята си. Както правите и с дрехите си един или два пъти годишно и изхвърляте неща, от които повече няма да имате нужда. Това трябва да правите и с кухнята си. Просто реорганизирайте кухнята си и се отървете от неща, които не използвате. Претъпканата кухня изглежда по-малка, а едно подредено място създава впечатление за повече широчина.
Направете си полезен кухненски плот. Ако освен, че готвите в кухнята я използвате и като трапезария и се храните в нея, помислете за това да замените кухненската маса с плот. Така на него ще можете да се храните, а в пространството под него можете да вградите шкафове, в които да поставяте домакинските си принадлежности. За да може столовете да се събират около импровизираната маса, върху шкафа, който ще служи за основа поставете плот, който е с няколко сантиметра по-широк от него.
Отворете стените на кухнята. Ако към малката ви кухничка има и допълнителна трапезария, помислете за това да премахнете стената между двете стаи. Това, разбира се може да се случи само със стени, които не са от т. нар. носещи.
Създайте отворена и светла атмосфера– Можете да премахнете дори вратичките на шкафовете и да боядисате рафтовете отвътре в светли цветове. След това изложете на показ най-цветния си порцелан, за да създадете развеселяваща свежа атмосфера.
Кухненският плот

Кухненският плот


Най-практичния начин да се складират домакински съдове е в рафтове с конструкция, подобна на тази на сушилнята за съдове. Освен това, тъй като за всяка чиния е отделено определено място, на което да се постави нейното изваждане обратно също е изключително лесно.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели