Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Италиански кожени дивани

Италиански кожени дивани

By Bestfurniture On January 14th, 2009


За разлика от всички други видове мебели, италианските кожени дивани осигуряват луксозен вид и дизайн, който може да подсили елегантния вид на хола или която и да е друга стая, в която ги поставите. Препоръчително е, преди купуването на такава шикозна мебел да разгледате всички видове, цветове и функции на отделните модели. Това ще ви помогне да изберете правилния кожен диван за дома си, който най-добре би му паснал.
Имаше периоди, през които изборът на кожени дивани беше много ограничен и те бяха много скъпи и трудни за намиране. Промените в технологията, използвана за производство на такива мебели понижи цената и позволи на много дизайнери да представят на пазара различни кожи и цветове.
Днес, имаме възможността да избираме между дивани с падаща облегалка, ъглови, разгъваеми и удобни за спане и много, много други, като при това има и голямо разнообразие и от размери.
Диваните с падаща облегалка: тези нагаждащи се мебеи се търсят отскоро. Те са много удобни, защото не са направени само в една определена позиция, а могат да се настройват на височина и под различен ъгъл,за да може да намерите най-удобната поза. Те са много полулярни и вече могат да се намерят в различни размери, някои имат големи облегалки за ръце и достатъчно място за много хора. Такъв диван може да се направи от няколко единични фотьойла, толкова, колкото желаете.
Ъглова гарнитура:те са сред най-популярните от мебелите за хол. Имат фиксирани размери, могат да бъдат поставяни по различен начин и на различни стени на стаята. Освен това отделите части на дивана могат да се разделят и да се използват поотделно.
Разгъваеми дивани: те обикновено са много широки и на тях може да седнат дори четири души. Както и ъгловите дивани, те са идеални за малки помещения и къщи с малко стаи. Гостите могат да ги използват, за да прекарат удобно нощта и когато дойде сутринта, дивана може отново да бъде сгънат сякаш нищо не се случвало с него.
Когато става въпрос за кожа, очевидно ще искате да изберете точния цвят, който да пасне на останалите мебели в дома ви. Препоръчително е да избирате естествената италианска кожа от висок клас, защото тя е най-твърда и издръжлива от всички. Това също ще окаже влияние и на цената, но ако веднъж дадете тези пари, няма да имате нужда няколко години да харчите други за нова тапицерия. Този материал може да издържи 20-30 години без проблем, а ако започне да се износва, може да се поддържа със специални препарати за третиране на кожа.
Сами можете да се убедите колко дълъг път са изминали мебелите за хол, за да достигнат днешните нива на функционалност, затова изберете най-доброто от тях за дома си.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели