Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Защо кожено легло?

Защо кожено легло?

By Bestfurniture On January 14th, 2009


Ако търсите удобно легло, което в същото време да е и стилно, трябва да обмислите сериозно купуването на кожено легло. Класически и елегантни, кожените легла добре се връзват с почти всеки тип дизайн на спанята, особено с тези, които имат по-съвременен вид. Висококачественото кожено легло ще добави шик в стаята. Ако избере модела внимателно, той дълго време може да остане в крак с модата.
Кожените легла може би са малко по-скъпи от другите видове легла. Въпреки това, инвестицията в него многократно ще се възвърне, след като установите колко по-издръжливо е то от обикновените легла. Кожените легла си заслужават всяка стотинка, похарчена за тях, защото освен всичко друго те са и устойчиви на огън, топлина и пряка светлина.
На пазара има огромно разнообразие от различни модели, които можете да разглеждате и сравнявате. Призводителите предлагат много различни конструкции, които освен на вкуса ви ще паснат и на бюджета ви.
Много модели на кожени легла са направени така, че да са удобни за съвременните малки спални, те предлагат различни начини за складиране на разни неща чрез подвижи конструкции под матрака или чекмеджета.
Грижа за коженото легло
Ако току-що сте си купили такова легло имате пълното право да сте горди с това. Но въпреки всичко, това е голяма инвестиция и за да заслужи всеки даден лев, естествено е да се постараете да положите усилия да защитите материята, за да осигурите дълъг живот на вашата мебел.
Най-доброто нещо, което можете да направите е да държите леглото си далеч от радиатори за отопление, камини и силна слънчева светлина. Въпреки, че кожата е резистентна срещу тях, добрата експлоатация ще удължи възможността за по-дългото й използване.
Почистването става с мека кърпа. А за упорити петна можете да използвате и малко сапун. За петна, чието премахване е много трудно трябва да се използват специални препарати за почистване на кожа. Освен това, съществуват т.нар. балсами за кожа, които просто поддържaт добрите качества на кожата- нанасят се периодично преди използването на леглото.
Коженото легло в спалнята
Традиционното схващане, че мястото на кожената мека мебел е в хола вече не е актуално.
Коженото легло внася стил и изтънченост в спалнята. Атмосферата на стаята става по-мека и уютна чрез добавянето на такава чаровна мебел. Освен зашеметяващ център на интериора на спалнята, коженото легло е и свръхудобно, защото всяка част от него (дори рамките) е мека и гладка.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели