Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Защо да изберем душ кабина

Защо да изберем душ кабина

By Bestfurniture On April 10th, 2009

Душ кабина с вградена аудио система

Душ кабина с вградена аудио система


Ако не обичате дълго да стоитр във ваната, а сте свикнали да си взимате освежаващ душ сутрин или релаксиращ вечер преди да отидете в леглото, тогава душ кабината е най-доброто решение за вас. Като алтернатива на ваната, душ кабината става все по-популярна в днешни дни. Има няколко причини за тази широка разпространеност. Първо, в сравнение с ваната, с душът се използва пет пъти по-малко вода от нея. Второ, вземането на душ отнема много по-малко време от ваната. Трето, душ кабината спестява от мястото в банята и е по-компактна. И- душът е много по-хигиеничен от ваната, защото мръсотията се отмива веднага от течащата вода. Предимствата на душа са очевидни.
Приоритет при купуването на душ кабина има необходимостта от определяне на дизайна й. Има отворени и затворени душ кабини. Отворените душ кабини имат частична преграда около душа, а затворените за изцяло оградени, а освен това имат и покрив, който предотвратява излизането на парата и кондензирането й по стените на банята. Определено, затворените душ кабини са много по-комфортни, но и много по-скъпи.
Вратитите на душ кабината обикновено са направени от стъкло, което по-често е матирано. Единична или двойна врата, която се отваря и в двете посоки – изборът обикновено зависи от пространството в банята. Плъзгащите се врати са още по-компактни.
Душ кабина за банята

Душ кабина за банята


Когато избирате душ кабината е необходимо да знаете, че размрера й не трябва да е по-малък от 80х80 см, иначе ще имате чувствителена нужда от още място.
Материалът, от който е направен пода на кабината може да бъде чугунен, стоманен, керамичен, мраморен, както и от синтетичен материал- акрил. Всеки от тези материали има свои собствени характерни особености. Например чугунените материали са много стабилни, но от друга страна, когато се затоплят, те остават горещи за дълго. Стоманените пък трополят под удара на струята вода, а пък керамичните могат да се счупят много лесно. Мраморът е много по-скъп, но цената му си заслужава: издръжлив е, практичен е и е изключително красив. Всяка мраморна баня е уникална, защото всяко едно парче мрамор има неповторими цвят, структура и украси. Акрилът е добре изглеждащ, но не е много издръжлив на голяма тежест и му трябва специална рамка, на която да се закрепи, но пък лесно се поддържа дори и да се надраска.
Не на последно място, грапавостта на повърхността на материала, който изберете за пода на кабината трябва е такава, че да може да предотврати подхлъзване.
Функционалните възможности на душ кабината надхвърлят тези от използването на душа. Съвременните кабини не просто заместват ваната, а комбинират функциите на сауната, масажа и терапевтичните процедури.
Например, хидромасаж се осигурява от струи вода, течащи под високо налягане. Процепите, през които излизат тези струи имат различна форма и предлагат видове масаж. Някои душ кабини осигуряват и масаж на стъпалата.
Обливане за кратки периоди със студена и много гореща вода – също опция на повечето душ кабини. Хромотерапията пък се осигурява от специално монтирани в структурата на душ кабината светодиодни лампички, които сменят цвета си през определен интерал от време и осветяват по различен начин пространството отвътре.
Сауната се осигурява от генератор на пара. Водните пари с температура 45-60 градуса запълват душ кабината. Почти всяка душ кабина има и ароматизатори за парата с фитокозметични субстанции.
Вградените адуио функции на кабината задължително са придружени и от контролно табло, чрез което да се регулират настройките му, които пък се показват на екран.

Единствената работа по монтирането на една душ кабина е свързана със свързването на водопроводните канали. Затова не чакайте много, а се свържете с Мебели Италия, за да направите най-добрия си избор.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели