Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Дизайна на мебелите- основни направления и преустановени практики

Дизайна на мебелите- основни направления и преустановени практики

By Bestfurniture On March 31st, 2009

Стилове на обзавеждане

Стилове на обзавеждане


Когато и да решите да декорирате или предекорирате, най-често даваният съвет е: “Изберете си определен стил и го следвайте”. А какво всъщност е стила? Какво го дефинира и колко стила съществуват? За да бъдем честни, всеки дом има свой собствен стил, но има и една определена спецификация, под която всички видове интериор попадат. В случай, че тъкмо започвате да планирате декорирането на интериора и имате нужда от напътствия- ето ги :
Традиционно обзавеждане- безспорно, това е най- популярният начин за декориране на интериора. Има си причина за това. Традиционният стил изглежда едновременно официално и непретенциозно, а нивото на сериозност може да бъде променено главно чрез смесването му с други стилове. Традиционният стил мебели обикновено са в тъмен, махагонен дървен материал, кожа в тъмни цветове и само няколко малки мебели в светло дърво, които да омекотяват гледката. Докато стилът Old World е изцяло класически, Tuscan Villa е в другия край на скалата с топлите, светли цветове. Независимо кое от двете изберете, мебелите в този стил изглеждат очарователно.
Съвременен стил

Съвременен стил


Съвременен стил- с вариации от светли или ярки тонове, екстравагантни аксесоари в ретро стил или в модерен градски или шик, Съвременния стил е по-лесно да бъде постигнат в сравнение с Класическия. Той позволява да купувате мебели за обзавеждането с по-голяма свобода, а любителите на изкуство могат да използват любимите си предмети. Линиите на мебелите могат да са с прави, гладки форми или чувствени закръглености. Съвременния стил мебели са по-непретенциозни и много по-удобни от много други.
Минималистичен и модерен.Всички ние вече познаваме Минимализма много добре. Докато е едновременно и модерен, той стои отличително далеч от ретро, градски, арт и неофициалните стилове. Изчистени остри ъгли и гладки прави линии, семпъл кубичен дизайн и използване на неутрални цветове за запазената му марка, която дава на интериора ултра-футуристичен вид. Може би най- нашумелият стил напоследък е минимализма, който също се представя с изключителната и скъпа употреба на стъклото, което добавя блясък и светлина в стаята.
Исторически стил

Исторически стил


Исторически стил. Най-известният исторически стил на обзавеждане е Викторианският- с обрисувано стъкло и дървени мебели в тъмни цветове, картини с тежки метални рамки, коприна и кадифе за акцент. Исторически стил е и Колониалният, който много трудно се пресъздава. Като цяло историческите стилове се постигат много трудно, поради факта че интериора трябва изцяло да се трансформира, за да се пресъздадат отдавна отминалите времена.
Екзотичен стил

Екзотичен стил


Екзотичен стил . Неговото възприемане зависи от мястото, от което идвате. За някого от Китай или Индия, Ориенталският стил може и да не се струва толкова екзотичен. Когато се използва мебел, която идва от съвсем различна култура и е с необичайна концепция или е с рядък произход- то тази мебел попада под категорията екзотична. Въпреки, че могат да изглеждат поразително, имайте предвид, че са доста скъпи и такива мебели трудно се намират, а пък ако искате да си ги доставите от оригиналното им място, ще ви струва състояние.
Провинциалне стил- убити цветове, дърво в цвят със средни тонове, боядисани повърхности, естествени текстилни материали- това са отличителните белези за този стил, който разбира се е различен за отделните провинциални региони. Но независимо дали е класически английски стил или очарователен френски, те всички имат сходни елементи, с вариращи модели за различните култури.
Еклектиката. Комбинацията на различни по време периоди, култури и традиции. Този тип обзавеждане е много рядък, трудно се постига, изисква доста грижа и внимание към правилния баланс. Не може просто да сложите няколко различни мебели и да наречете това еклектика. Има няколко стила, резултат от еклектиката като Бохемския и Етно стила. Такъв интериор е по-добре да бъде оставен да се направи от професионалисти . . . ако разбира се на самите вас не ви се отдава това.
Дизайнът на мебелите е променлив и гъвкав относто старите правила, а пък те от своя страна постоянно се подновяват, различните стилове се смесват и допълват от дизайнерите. За да обзаведете дома си в определ стил трябва много да харесвате темата, която сте избрали, в противен случай всичко ще е само загуба на време и пари.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели