Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Диван плюс кресло

Диван плюс кресло

By Bestfurniture On March 20th, 2010

В наше време, под понятието “мека мебел” обикновено означава набор от диван и два фотьойла. Също така към мека мебел може да се прибави ъглова мека мебел, дивани, кушетки, и др. В днешно време, купувачът обикновено сам избира вариантите на мека мебел. Например, две двойки дивани, няколко стола и диван, или голям диван от много сегменти, които могат да се използват заедно, така и поотделно.Като тенденция е да се използва дивана като легло.Все повече популярност придобива т.нар. вариант за гости на мека мебел, в който съществува механизъм за разтягане.Цената се определя от дизайна на дивана ,наличието или липсата на механизъм за разтягане, опаковъчен материал, вида на тапицерия,плат или кожа и др.Вътрешната част на дивана е от пяна като се използват синтетични материали (синтепон, полиуретан и др). Също така често се използват пружинни блокове.
Изборът на материя за тапицерия на меката мебел е доста разнообразна. Най-скъпите и престижни тапицерия, е кожа. По скъпите платове също така включват велур, жакард, кадифе. Диваните и столовете имат различни механизми за разтягане. Има общо около десет, те могат да бъдат условно разделени на три вида: -“Книга” – механизъм за разтягане, при който на гърба на дивана се сгъва на две,а седалката дивана се вдига.
“Флип” – това легло е скрито под седалката на дибана, ако е необходимо, в едно легло.Викатен механизъм – Допълнително спално място се вдига от дивана и възглавниците компенсират различната височина на основните и допълнителни легла. Ъглов диван (или ъгъл) – мека мебел, състояща се от набор от няколко елемента.Този тип диван е много популярен днес. Ъгловите дивани, са различни по форма и обикновено са проектирани според наличието на свободно пространство в хола и вкуса на хазяйна.Ъгловият диван може да има едни и същи страни или различни дължини, под формата на буквата “П”, или всякаква друга геометрична конфигурация.Обикновено ъгълът се състои от основни модули, които позволяват да се направи голямо разнообразие от варианти.Много необичайни и интересни са “мобилнилните” ъгли мека мебел с модули на ролкови лагери или колела.Също така ъгловите дивани могат да имат различни механизми за разтягане,като “Френска мида” или “Делфин”. В процеса при закупуване на диван,продавачът трябва да покаже как се разтяга механизмът.Също така препоръчваме да седнете на дивана или стола избран от Вас ,за да оцените комфорта и удобството на закупените мебели.
Някои полезни съвети при покупката на диван: – Ако диванът или стола който купувате за висок човек, седалката трябва да бъде дълбока (защото на седналият човек няма има опорна точка и трябва да седи в постоянно напрежение).- На възрастен човек ще му е трудно да стане от ниска седалка.- Много мекият диван не осигурява необходимата опора.- Подлакътниците е необходимо да са разположени на удобна височина
Твърде ниска облегалка не обезпечава опора на главата и раменете.
Ъгълът на наклона на дивана трябва да бъде удобен за сядане (седнали под ъгъл на наклона 90 градуса е много неудобно).
Фотьойлите обикновено са включени в комплект мека мебел. По желание можете да си купите няколко фотьойла поотделно или заедно с други елементи на мека мебел.Креслата изглеждат удобни в хола около камина, телевизор, ниска маса, където да пиете чай, кафе.Съвременните мебелни дизайнери и производители търсят да проектират удобни и комфортни продукти за сядане, съответстващи на изискванията на ергономията.
Изборът на модели в мебелните магазини е изключително широк. Ако желаете, можете да си купите един голям кръгъл фотьол с пухеста обвивка, в който ръжете минават бавно по подлакътниците,можете да стане собственик на изискан модел с твърда права облегалка и подлакътници, изработени от дърво. В допълнение към фотьойла можете да си купите няколко чанти ушити от красив плат или кожа.Като подложка на седалната част, се използват различни изкуствени и естествени материали: вата, филц,синтепон, пяна и др.
Също както и меката мебел, и столовете могат да се сгъват (фотьол-креват). От механизмите за разтягане е най-често се използва “Мида” механизъм. Ако е необходимо, фотьол-креват може да се превърне в допълнително легло.
Модерните столове могат да имат различни устройства: поставка за крака с вградени в механизми за повдигане,люлеещ се стол, както и топло пухкаво одеало – чудесен начин да се отпуснете след натоварен ден на работа.
Новина от пазара на мебели – масажен стол с регулиране на наклона на седалката-назад,с разтегателна поставка за крака. Такъв стол може да Ви направи няколко вида масаж. Има модели с вграден в седалката бар и пепелник.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели