Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Градинските скулптури

Градинските скулптури

By Bestfurniture On April 14th, 2009

Градински скулптури

Градински скулптури


В миналото по-разпространени от обществените паркове били широките градини във вътрешния двор. Скулптури на богове и крале били поставяни като на свещен пиедестал сред езерцата и дърветата на личните дворове. Още дори древните гърци поставяли статуи в градините си, за да певърнат собствените си домове в светилище на боговете, а по-късно римляните използвали тази тяхна идея като стил за декориране на двора. Когато римската империя приела християнството, тези статуи били обявени за езически и били премахнати. През времето на Ренесанса те отново се върнали в градините като скулптурите вече се приемали само като произведение на изкуството и любимо място за тяхното показване били дворовете.
От години хората украсяват интериора си с всякакви декоративни орнаменти, ценни колекции и произвдения на изкуството. Но декорирането вече се простира и извън стените на дома- любовта към изкуството и украсяването се пренася и в градините, където ограниченията на стените и вратите ги няма.
Най-естественото нещо за една градина са растенията в нея. Големите саксии с посадени в тях цветя обогатяват допълнително флората, а от друга страна защитават и самото растение. Пътечките от камъни и архитектурните елементи като арки и колони с обвити с пълзящи цветя придават кокетност на двора.
Наред с обичайните градински мебели и особено каменните екстериорни пейки и мраморните маси в широките задни дворове намират мясти и десетки други елементи за декорация. Едни от най-разпространените са шадраваните и фонтаните, изящно изработени от естествен камък. Галещият звук на падащата вода от един прекрасен фонтан придава на всяка градина класически вид и приветлива атмосфера. Те омиротворяват атмосферата и правят почивката в задния двор още по-приятна и пълноценна.
Декориране със скулптури в двора

Декориране със скулптури в двора


Поставянето на една или няколко скулптури сред храстите и тревите в двора придава много повече интерес и елегантност на екстериора. Скулптурите дори могат да се певърнат в централно място в двора, около което да се поставят и екстериорните мебели, а могат и да се наредят на различни места като декорация. Декорирането с тях понякога е много скъпо удоволствие- особено ако се спрете на метални прпизведения на изкуството. Издяланите от естествен камък фигури имат по-привлекателен вид и освен това са на по-ниски цени. Най-често срещаните форми на статуи са ангелите и тяхната противиположност- дракони. Дивите животни също изглеждат страхотно в дворовете. За да добавите закачлив елемент в двора си, направете така, че животните в него да изгледат истински, като си вземете фигури в различни цветове. А статуите на различни богове са може би най-луксозния начин за декориране на двора.
Въображението е единствената граница при декорирането с подобни произведения на изкуството. Разгледайте изящната колекция от градински скулптури Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели