Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Викториански класически стил

Викториански класически стил

By Bestfurniture On March 17th, 2009

Викториански класически стил

Викториански класически стил

Дизайнът на дома и декорирането му по начина, по който искаме е много повече от поставянето на няколко мебели за тази цел. По- лесно е да се избират аксесоарите за дома, когато преди това е изяснена основната тема, към която се стремим. Ако вие все още не сте се спрели на такава- защо не опитате с класическия Викториански стил? Той носи усещане за величие, класа и неостаряващ чар. Но постигането на интериор, пресъздаващ миналото е много по-труден, отколкото който и да е съвременен такъв. Той не може да се постигне с леки акценти, съчетани с мебели в друг стил, а само с пълно пресъздаване на обзавежданео и декорацията от онова време. И след като сте намерили всички мебели във Викториански стил, продължете с декорацията така:
– Използвайте изобилие от метални предмети- бляскавото ковано желязо придава артистичен вид на атмосферата. Този материал, широко използван в обзавеждането през Ренесанса присъства както в изработването на елементи от мебелите, така и в аксесоарите- като рамка за картина, свещник или декоратовна скулптура.
– Автентични архитектурни елементи. Характерни са гипсовите отливки и орнаменти по стените и тавана, пластиката и арковидните врати. Усещането за Викториански стил лесно се постига чрез техния обаятелен, завладяващ дизайн. Това е много скъп, но бърз начин за постигане на старинен и автентичен вид в дома и въпреки, че е реализираето му е много скъпо, резултатът ще си заслужава. Никой съвременен интерор не може така да провокира с неповторимата си атмосфера.
– Използвайте мозайки от цветно стъкло и каменни камини. Гранитът и орнаментираното стъкло по деликатен и въпреки това авторитетен начин допринасят за финеса и уютната атмосфера на дома от онази епоха. Те са главните символи на епохата на Викторианството.
– Заложете на еднородните тъмни цветове и богати оттенъци. Дори дървеният материал в естествен цвят трябва да е с такова покритие, което да е в съчетание с останалите мебели- черно, наситено кафяво или ярко червено. Бледите и светли тонове, разведряващи съвременните стилове дизайн са изключително неподходящи.
– Пищни текстилни материи. Богатите, тежки платове са подходящи както за пердетата, така и дори за използването им като завеси, разделящи обширните стаи, или покриващи стената. Те правят интериора дори по- магически и царствен.
– Цветя, свещи и фруктиери. Изящна купа пълна с плодове- нищо не е по-класическо и традиционно от това. Толкова е лесно да бъде постигнато, а резултатът е толкова очарвателен. Дори сухите цветя или панерка с няколко шоколадови сладки могат да разнообразят невороятно много интериорния декор.
Започнете с избирането на мебели в класически стил от Мебели Италия.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели